Uppdaterad 15 november 07:15: 15 november 06:37, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 35 ärenden under natten, flera av allvarligare karaktär.

23.55 Flera personer ringde polisen om att det hade hörts en hög smäll i Strängnäs, nära Tingstugatan. Polis åkte dit. Det fanns en skåpbil på platsen som hade en trasig backspegel och ett par trasiga rutor. Troligen är det en mycket kraftig smällare som har exploderat. Inga personskador. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse.

00.38 Polisen fick flera samtal om bråk på Stenkvistavägen i Eskilstuna. Någon verkade vara skadad. Polis och ambulans kom snabbt till platsen och anträffade en skadad man utomhus. Han fördes till sjukhus med ambulans, med sårskador som troligen orsakats av något vasst tillhygge. Han är i 25-årsåldern. Några timmar senare anträffades två män i en bil som misstänktes ha med händelsen att göra. De hämtades in till förhör, som misstänkta för försök till mord. De kommer att förhöras när de har nyktrat till. Bilen togs i beslag för teknisk undersökning. Även de männen är i 25-årsåldern.

04.41 Det kom larm via SOS om ett mindre fritidshus som brann, på landet strax norr om Nyköping. En bil som stod intill blev helt utbrunnen. Polis och räddningstjänst har varit på platsen. Ingen person anträffades där. Orsaken till branden är oklar, men polisen har inlett en förundersökning om mordbrand då det finns misstankar om att den kan ha varit anlagd.