Uppdaterad 20 november 06:56: 20 november 06:21, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har mellan kl 22 och 06 hanterat cirka 25 ärenden. Två personer har gripits, se notis nedan. De tre ärenden som sticker ut från natten:

00.25 Det kom larm om en bil som brann på Uttermarksgatan i Eskilstuna. Bilen blev helt utbränd och ytterligare två bilar fick skador. Polisen har varit där och upprättat en anmälan om skadegörelse. Det finns en misstanke om att branden var anlagd.

00.54 Polis befann sig på S:t Annegatan i centrala Nyköping för att kontrollera några personer ute på gatan. Efter att personerna hade lämnat hittade polisen ett pistolliknande föremål. Två personer som hade avvikit från platsen blev misstänkta för att ha dumpat vapnet, eller på annat sätt ha hanterat det. De kunde efter en stund gripas i Nyköping, misstänkta för grovt vapenbrott. Det är två män i 20- respektive 25-årsåldern. Vapnet togs i beslag och kommer att analyseras. Båda männen anhölls under natten efter beslut av åklagare.

02.06 Polis larmades till en matbutik i Slagsta, Eskilstuna. Någon eller några hade krossat flera fönsterrutor till butiken. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse, ingen ska ha tagit sig in i lokalen. Det finns i nuläget ingen misstänkt.