Uppdaterad 23 februari 06:11: 23 februari 03:00, Brand, Håbo

Uppdaterad 23 februari 06:11

Brand i flerfamiljshus, Bålsta

Kl 03.00 inom larm om brand i flerfamiljshus på Bålstavägen i Bålsta. Branden skall ha varit fullt utvecklad med spridning upp på taket i samband med att räddningsresurser anlände.

Polisen har varit räddningstjänsten behjälplig med utrymning av fastigheten, sammanlagt ca 25 personer. Inga personer skall ha skadats i samband med branden.

Biografen Borgen har öppnats upp och används som samlingslokal för de boende som inte kunnat ta sig hem till vänner/bekanta.

Polisen har även vidttagit diverse utredningsåtgärder på platsen för att försöka utröna vad som kan ha orsakat branden. I nuläget finns inga uppgifter som tyder på att branden skulle varit anlagd. En förundersökning gällande mordbrand är inledd i syfte att kunna utreda brandorsaken.

Insatsen fortgår.

UPPDATERING KL. 06.08

Efter utredningsåtgärder på plats har man rubricerat om ärendet till grov allmänfarliga vårdslöshet. Den operativa insatsen är avslutad. Platsen är avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning. Eftersläckning på brandplatsen fortgår.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.