Uppdaterad 05 mars 15:20: 04 mars 21:28, Övrigt, Södermanlands län

16.02 en kvinna i 30-årsåldern ringde till polisen från en ort i centrala Sörmland och anmälde att en man hade suttit i en bil utanför kvinnans arbetsplats och när kvinnan åkte iväg följde mannen efter henne. Kvinnan berättade att hon tidigare blivit hotad och förföljd av mannen och polisanmält det. Det visade sig stämma.

Polisen åkte mot den plats där kvinnan körde i sin bil med mannen efter men när polisen fick syn på kvinnan hade mannen slutat förfölja henne. Polisen påbörjade en utredning om olaga förföljelse, höll förhör med kvinnan och informerade henne om möjligheterna till kontaktförbud. När detta var gjort följde polispatrullen kvinnan hem till sin bostad.

19.22 samma kvinna ringde till polisen och berättade att hon fått stenar kastade på sina fönster till bostaden. När hon tittade ut såg hon samma man som tidigare som gick omkring utanför hennes bostad. Kvinnan var mycket orolig för att det skulle hända henne något.

En polispatrull som åkt till platsen för att kontrollera om mannen var kvar fick syn på honom och kunde gripa honom. Mannen fördes till polisstationen i Katrineholm där han kommer att förhöras som misstänkt för de anmälda händelserna och därefter kommer en åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

Läs mer om olaga förföljelse på polisens hemsida.

Uppdatering 2020-03-05, 15.13: Den misstänkte mannen, som är i 40-årsåldern anhölls av åklagare vid 22-tiden under gårdagkvällen, han är på sannolika skäl misstänkt för olaga förföljelse. Han är fortfarande anhållen när detta skrivs. Förundersökningen leds av åklagare vid åklagarkammaren i Eskilstuna.