Uppdaterad 16 maj 10:20: 16 maj 05:05, Trafikolycka, personskada, Torsby

Kl 05:05 inkom samtal till polisen om att någon strax innan gjort skadegörelse på två bilar vid Kärrbackstrand. En mörk Mercedes hade setts vid platsen.

Kl 05:11 inkom samtal om att någon ca 10 minuter tidigare krossat ett skyltfönster till en butik i Norra Finnskoga samt även krossat rutorna till en bil som stod parkerad utanför butiken. Anmälaren hörde en bil lämna platsen.

Kl 05:12 En anmälare ringde och meddelade att han nyss mött en grå Mercedes utan registringsskylt som kom på fel sida av vägen. I samband med samtalet med polisen såg han aktuell bil igen och uppgav att föraren”beter sig helt galet”.

Kl 05:14 En anmälare ringde och berättade att någon för en stund sedan slagit sönder anmälarens brevlåda och soptunna i Kärrbackstrand. Anmälaren hade därefter tagit sin bil för att leta efter förövaren. Söder om Kärrbackstrand mötte anmälaren en grå Mercedes utan registreringsskyltar som anmälaren uppfattade försökte preja denne av vägen.

Kl 05:28 Inkom larm om en singelolycka strax norr om Brattmon där en Mercedes utan registreringsskyltar voltat och blivit helt demolerad. Föraren, som är en man, hade tagit sig ut ur bilvraket och var allvarligt skadad men vid medvetande. Han är förd till Centralsjukhuset i Karlstad med ambulanshelikopter. 

Polisen jobbar under dagen med att dokumentera de ovan beskrivna brotten/händelserna.

UPPDATERING kl 09:30. Föraren är nu identifierad som en man i 20-årsåldern som inte är folkbokförd i Sverige. Enligt läkare är skadorna inte längre att beteckna som allvarliga. Blodprov har tagits från honom för att utreda misstankarna om rattfylleri.

Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt skadegörelse.