22 maj 08:30, Vapenlagen, Tierp

En fortkörning leder till en anmälan om brott mot vapenlagen.

I höjd med Tierp noterar en patrull en personbil som framförs mycket snabbt i södergående riktning på E4 och kör ikapp. Vid avfarten mot Björklinge stoppar patrullen personbilen. Föraren är en man i 60-årsåldern som får körkortet omhändertaget eftersom han kört i 194 km/h och anmälningar om vårdslöshet i trafik samt hastighetsöverträdelse kommer att skrivas. 

I bilen hittas en flaska med pepparspray vilket leder till en anmälan om vapenbrott.

I bilen finns även en passagerare, en man i 45-årsåldern, oklarheter om mannen har rätt att vistas i Sverige uppstår och mannen blir medtagen av polis för en inre utlänningskontroll.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.