22 maj 15:25, Olaga frihetsberövande/människorov, Uppsala

Tre personer grips misstänkta för grov misshandel och människorov.

Polisen får in ett samtal om att det ska befinna sig en skadad man i centrala Uppsala. Flera patruller beordras till platsen och mannen anträffas. Han ska ha hållits instängd i en lägenhet i södra Uppsala mot sin vilja. Han har även misshandlats med ett tillhygge och förs med ambulans till sjukhus med oklart skadeläge.

Vid en husrannsakan i lägenheten påträffas en kvinna som grips. Två män grips kort därefter i närområdet.

En förundersökning gällande grov misshandel och människorov har inletts.

Personerna ska under kvällen förhöras och en åklagare ska ta ställning till om de ska anhållas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.