04 juni 07:10, Sammanfattning natt, Södermanlands län

06.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 71 ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkta för brott (se nedan) och två personer har omhändertagits på grund av berusning.

22.16 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka på riksväg 52, vid Stensjö. Två motorcyklister hade kolliderat när de väjt för rådjur. En av förarna, en man i 55-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans. Mannen ska, enligt uppgift, inte ha drabbats avlivshotande skador. Vägen stängdes av helt för trafik under räddningsarbetet under cirka 50 minuter. Polisen har upprättat en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

00.53 Polis larmades till en restaurang i centrala Nyköping då en gäst försökt betala med en falsk 500-kronorssedel. När polis kom till platsen kunde två personer gripas. De gripna är män i 30- respektive 25-årsåldern och de greps misstänkta för penningförfalskning, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

02.50 Polis larmades med anledning av att en kvinna blivit besluten på sin väska i området Högbrunn, Nyköping, av tre för henne okända män. Väskan innehöll bland annat telefon och nycklar. Rånet skedde utomhus. Polisen har upprättat en anmälan om grovt rån.