30 juni 12:14, Motorfordon, stöld, Göteborg

En gripen för stöld av MC på Pumpgatan på Hisingen.

En ägare till MC:n meddelar att hans MC är stulen och nu har GPS:sändaren börjat sända vilket innebär att den är på rull. Efter ett litet tag får helikoptern syn på den och följer den runt stora delar av Hisingen. När mannen förstår att han är iakttagen ställer han MC:n på Orustgatan för att sedan hoppa på en buss. Flera radiobilar som ligger i bakvattnet är nu snabbt framme vid nästa busshållplats och där kan man gripa mannen som sitter ombord på bussen.

Mannen är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt ev. innehav. Mannen tas med för provtagning på Sahlgrenska. MC:n säkrad och kommer återlämnas till ägare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.