01 juli 07:50, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.27 polisen har hittills hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen alls har frihetsberövats under denna tid.

04.19 en polispatrull rapporterade till regionledningscentralen att en bilist vägrade stanna på en polispatrulls stopptecken på Norrahammarsvägen i Jönköping. 04.21 stannade bilföraren vid Råslätt och två personer sprang från bilen. De som sprang från bilen anträffades inte. När polisen undersökte den lämnade bilen anträffades en del föremål som polisen misstänker kan vara stöldgods. Polisen tog både bilen och de anträffade föremålen i beslag för ytterligare utredning. Polisen har också säkrat spår från bilen.

05.32 en inringare som skulle parkera sin bil vid slottskyrkogården i Jönköping hade upptäckt att flera parkerade bilar hade fått glasrutor sönderslagna. Det visade sig att sju bilar har drabbats av skadegöresle och polisen har försökt att nå bilägarna som får anmäla dessa brott.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.