29 augusti 07:50, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat ungefär 70 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

22.08 Polisen larmades till Granitvägen i Tranås med anledning av ett bråk. Två personer skulle ha hotat en hyresvärd. De två personerna skulle även ha försökt att hugga hyresvärden med ett tillhygge. De två personerna lämnade platsen till fots men kunde gripas av polis. En man, som är i 20-årsåldern, är misstänkt för grovt olaga hot och en man, som är i 25-årsåldern, är misstänkt för grovt olaga hot samt försök till grov misshandel. Senare anhölls de två männen.

23.32 Polisen larmades till en bostad i centrala Gislaved med anledning av ett bråk. En man skulle ha slagit sin flickvän. Polis åkte till platsen men mannen hade lämnat. Polisen har upprättat en anmälan om misshandel.

02.02 Polis larmades till en bostad i centrala Nässjö med anledning av en skadegörelse. Någon, eller några, skulle ha kastat sten genom ett fönster. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

02.24 Polisen larmades till ett äldreboende i Nässjö med anledning av ett inbrott. Personal skulle ha påträffat en, för dem, okänd man och noterade att en tv stod på golvet. Mannen lämnade äldreboendet. Polisen kommer att skriva en anmälan om försök till stöld och olaga intrång.

02.39 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades om en brand på Slättsjövägen i Sävsjö. Det brann i entrén till det gamla biblioteket. Det fanns stor spridningsrisk till andra byggnader och en förundersökning på mordbrand är inledd. Platsen spärrades av för teknisk undersökning.