29 augusti 08:07, Sammanfattning natt, Södermanlands län


Under natten mot lördagen har polisen hanterat 70 ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits för narkotikabrott, se nedan. Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Många av de ärenden som har inkommit är relaterade till krogmiljön. De flesta har handlat om osämja mellan personer. Några få av händelserna har lett till att en anmälan har upprättats.

00:03 En polispatrull kontrollerade ett fordon och dess förare på Gustafsvägen i Eskilstuna. Föraren, en man i 20-årsåldern, visade tecken på att vara påverkad av narkotika och fick följa med för provtagning. Han misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.

02:14 Polisen larmades till en krog på Careliigatan i Eskilstuna med anledning av att en ordningsvakt hade omhändertagit en man som misstänktes sälja narkotika på krogen. Mannen som är i 20-årsåldern kontrollerades och visade sig ha misstänkt narkotika på sig. Han greps och misstänks för narkotikabrott av normalgraden. Åklagare beslutade under natten att mannen skulle anhållas.

03:38 En polispatrull observerade ett bråk mellan flera personer på Östra Storgatan i Nyköping. En man i 25-årsåldern ska ha blivit slagen av en man i 18-årsåldern. Båda parterna fanns kvar på platsen och en anmälan om misshandel upprättades. Den misshandlade hade inga synliga skador och behövde inte uppsöka akutsjukvård.