29 augusti 08:42, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Sedan midnatt har fyra personer i Jämtlands län omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Två av dem misstänks även för ringa narkotikabrott och en tredje för våld mot tjänsteman. 

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:28 Trafikbrott, Östersund

Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor på Lillänge handelsplats. Föraren får en ordningsbot efter att ha kört där fordonstrafik är förbjuden.

00:28 Misshandel, Strömsund

Polisen beordras till Strömsund med anledning av en misshandel. En man misstänks ha misshandlat en kvinna som han är bekant med. Kvinnan förs till sjukvård. Mannen grips. Efter förhör har åklagare beslutat att anhålla mannen. 

02:16 Trafikbrott, Östersund

Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren vill inte godta ordningsbot efter att inte ha iakttagit väjningsplikt samt för att inte ha använt bilbälte under färd. Anmälan upprättas därför istället.

03:05 Misshandel, Östersund

Polisen beordras till Frösö med anledning av en misshandel. Två unga män uppger att de har blivit misshandlade av en okänd gärningsperson. När polisen kommer till platsen finns ingen gärningsperson kvar. Förhör hålls och anmälan gällande misshandel upprättas.