30 augusti 13:52, Kontroll person/fordon, Västerås

En man i skyddsväst väcker uppmärksamhet i Vallby.

En anmälare ringer 112 och berättar att en man gör människor oroliga i Vallby. Mannen är klädd i uniformsliknande shorts, keps och skyddsväst och kliver omkring med raska steg i området utan att möta andra människors blickar.

Ett par patruller beordras till platsen för att kontrollera mannen.

Mannen berättar att han ska på utlandstjänstgöring för försvaret och bara ville träna sig inför detta. Uppmärksamheten från allmänhet och polis har gjort honom generad och nu skulle han gå hem igen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.