Uppdaterad 30 augusti 10:07: 30 augusti 09:31, Rån, Eskilstuna

Uppdaterad 30 augusti 10:07

Försök till rån under lördagskvällen. Två personer misstänks.

20:20 Polisen larmades till Skogstorp utanför Eskilstuna med anledning av ett rånförsök. Flera unga män ska kommit fram till en ung man och en ung kvinna och verbalt hotat dem och velat komma över värdesaker. En av männen ska ha tagits tag i kvinnans tröja. När ungdomarna sa att de skulle larma polisen lämnade de platsen.

21:18 Polisen kontrollerade ett sju ungdomar på en buss som var på väg att lämna Skogstorp. Ungdomarna stämde in på gärningspersonernas signalement. Två av ungdomarna, båda män, misstänks för försök rån. En av de misstänkta var efterlyst och avviken från ett ungdomsboende och han fördes åter. Den andra var under 15 år och fördes till sina vårdnadshavare. Förhör kommer att ske senare.

Ingen person skadades fysiskt i samband med händelsen. En anmälan om försök till rån är upprättad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.