31 augusti 07:05, Sammanfattning natt, Södermanlands län

06.18 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, en har fått följa med på grund av drogpåverkan.

00.06 samtal till polisen om att ett inbrott hade upptäckts på Nyköpings motorstadion. Någon har krossat en glasruta och tagit sig in i lokalerna. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. Det är oklart om något har stulits och i så fall vad.

00.43 väktare ringde till polisen med anledning av ett inbrottslarm på Björshults återvinningscentral i Nyköping. Någon har tagit sig in på området och försökt att bryta upp flera dörrar. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. Det är oklart om något har stulits.

04.38 flera samtal till polisen om smällar på Vårvägen i Skiftinge, Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och hittade rester av en fyrverkeripjäs som hade avfyrats. Ingen person anträffades vid resterna.

05.45 en person i Nyköping ringde till polisen om att han hade inbrott i bostaden.  Inringare sa att han hade gömt sig i bostaden och att han hörde tjuven/tjuvarna. Polisen åkte till platsen för att ta reda på vad som hänt. Det visade sig att inringaren troligen var påverkad av narkotika. Han fick följa med polisen till en provtagning och ett förhör och en mindra mängd misstänkt narkotika togs i beslag. Mannen är i 40-årsåldern.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.