31 augusti 10:02, Bedrägeri, Sundsvall

Sundsvall, misstänkt bedrägeri.

Samtal inkom till polisen om att en äldre person i Sundsvall har blivit uppringd av en person som uppgav sig arbeta för ett företag som förmedlar lån. Vid kontakt med aktuellt företag framkom det att ingen anställd där har kontaktat personen.

I det här fallet är det dock oklart om personen som blev uppringd har förlorat pengar.

Polisen vill göra allmänheten uppmärksam på förekomsten av telefonbedrägerier.

För att minska risken att utsättas för bedrägerier ska aldrig konto- eller kreditkortsnummer lämnas ut, särskilt inte via internet eller telefon.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.