31 augusti 18:46, Olaga hot, Vänersborg

Polisen får in uppgifter om att en person ska ha fritagits av två till tre yngre män på ett sk SIS hem Brättegården. Enligt uppgifter från anställda på Brättegården ska de unga männen varit hotfulla och bl a uppgivit att de haft vapen. De ska ha kommit till platsen i en bil, möjligen en taxibil.  

En yngre man ska ha fritagits som är i 18-årsåldern. Osäkert om man sedan lämnat med bil, troligen till fots. Polisen har kontakt med taxibilen som har uppgifter på vem som betalat resan. Körningen har genomförts från järnvägsstationen i Vänersborg till Brättegården.

Ingen av de yngre män som kommit till platsen har visat några vapen. De har dock hotat att ”skjuta personalen”.

Kl 19.02: Polisen på platsen. Strax därefter har polis lyckats säkra tre personer, en är fortfarande på fri fot. Det handlar om den yngre man som fritogs. Gärningsmännen är frihetsberövade.   

Ännu oklart vilka brott de inblandade kommer att misstänkas för. Troligen ingår olaga hot/hot mot tjänsteman men det kan troligen tillkomma ytterligare rubriceringar.

Kl 19.11: Upptäcker en polispatrull en person som gömmer sig i vassen i närliggande vattendrag.Det visar sig vara den tidigare saknade/fritagne ynglingen. Han kan säkras av polis.