01 september 06:14, Sammanfattning natt, Södermanlands län

06.14 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har frihetsberövats under natten.

02.46 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Bellmansplan 4 i Eskilstuna. När polisen kom till platsen visade det sig att det var tre bilar som brann. Polisen misstänker att bränderna i dessa biler är anlagda och en utredning om skadegörelse är påbörjad. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser eller som vet hur bränderna har startat. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

03.14 i samband med en fordons- och förarkontroll på Kungsgatan i Eskilstuna uppstod misstanke om att föraren bar kniv. En kniv anträffades och föraren, man i 30-årsåldern, blev misstänkt för brott mot knivlagen. Kniven togs i beslag för destruktion.

04.10 SOS-larm till polisen om brand på Svedjevägen i Strängnäs. När räddningstjänsten kom till platsen brand ett förråd med öppna lågor. Branden släcktes och därefter har polisen spärrat av brandplatsen inför en kommande kriminalteknisk undersökning med anledning av en utredning om mordbrand. Ingen person skadades på grund av branden.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.