04 september 09:30, Trafikkontroll, Västerbottens län

Under morgonen hölls en hastighetskontroll på en sträcka där 50 km/timmen är högsta tillåtna hastighet i Klabböle, Umeå. Detta efter önskemål från allmänheten. Tre förare stoppades efter hastighetsöverträdelser då de kört mellan 59-68 km/timmen. En av förarna, en mopedist, misstänks också för olovlig körning då mopeden framförts i högre hastighet än tillåtet och föraren saknade körkortsbehörighet för det. Körkortet omhändertogs, anmälan upprättades och vårdnadshavare kontaktades. Mopeden togs i beslag för teknisk undersökning.

Under morgonen hölls också en trafikkontroll vid Grubbevägen, Umeå. En förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelse.

Vid 9-tiden stoppades en bilist med släp strax norr om Dorotea efter att ej ha iakttagit stopplikt. Böter utfärdades.