Uppdaterad 05 september 08:01: 04 september 23:26, Sammanfattning natt, Västerbottens län

22:18 Ungdomsfest, Hamrinsberget Umeå

Patruller skickades till Hamrinsberget gällande en fest med ungdomar. patrullerna förverkade alkohol på platsen och kontaktade vårdnadshavare. Enligt patrullerna skulle det varit ca 30 ungdomar som uppehölls sig på platsen.

22:41 Brand i byggnad, restaurang Ersboda.

Räddningstjänst och polis skickades till en misstänkt anlagd brand på en restaurang på Ersboda. Troligen har branden startat direkt utanför restaurangen, räddningstjänsten har släckt branden. Platsen är avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning. Patrullen har upprättat anmälan gällande misstänkt mordbrand.

Uppdatering kl 07:36 (av Elisabeth Glaas, RLC-kommunikatör)

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:09 Skadegörelse, Umeå

Polis beordras till en krog Öst på stan med anledning av misstänkt skadegörelse av ett bord. Två män i 35-årsåldern misstänks för skadegörelse och förhörs. Anmälan upprättas.

02:47 Skadegörelse, Umeå

Polis beordras till en adress i Holmsund med anledning av skadegörelse på ett flerfamiljshus. En person, en man i 25-årsåldern, anträffas. Han misstänks för skadegörelse och omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

02:48 Misshandel, Umeå

Polis beordras till Ålidhem med anledning av misshandel. En man i 20-årsåldern har blivit misshandlad av en okänd man. Mannen i 20-årsåldern förhörs och skjutsas av polis till sjukvård. Ingen misstänkt anträffas. Anmälan upprättas.

03:08 Trafikbrott, Skellefteå

Polis stoppar och kontrollerar en a-traktor på Eriksberg. Det råder brukandeförbud för aktuellt fordon och föraren, som är en kvinna i 20-årsåldern, saknar körkort. Anmälan gällande olovlig körning upprättas.

05:01 Viltolycka, smitning, Skellefteå

En död utter hittas på E4 vid Hökmarksberget. Då viltolyckan inte anmälts till polisen upprättas en anmälan gällande misstänkt smitning.