Uppdaterad 05 september 22:41: 05 september 21:09, Försvunnen person, Helsingborg

72-åriga Birgitta är försvunnen sedan 12-tiden idag, då hon lämnade bostaden på Tågaborg. Polisen söker efter Birgitta och använder sig av särskild rutin i sökandet men behöver allmänhetens hjälp för att snabbare hitta Birgitta.

Birgitta har en demenssjukdom, något som gör att hon kan ha svårt att hitta hem. Hon beskrivs som pigg och har god kondition.

Vid försvinnandet var Birgitta klädd i ljuslila jacka, svarta byxor och bar på två väskor – en grå axelväska och en svart större som hon troligtvis också bär över axeln. Birgitta har gråvitt hår och bär glasögon.

Om du ser Birgitta eller tror att du sett henne efter kl. 12 idag, vänligen ring 112 och be att bli kopplad till Polisens ledningscentral i region Syd. Berätta att det gäller en försvunnen person i Helsingborg.

Uppdatering kl. 21.28: Birgitta är 170 cm lång och har smal kroppsbyggnad. Den ljuslila jackan hon bär är en tunn dunjacka.

Uppdatering kl. 22.39: Birgitta är anträffad välbehållen.

Polisen tackar för de tips och upplysningar från allmänheten som tagits emot.