06 september 07:13, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Fem personer har omhändertagits för fylleri, varav en också misstänks för olaga hot. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:35 Misshandel, Umeå

Polis åker till parkeringen vid köpcentrumet på Alvik. Där befinner sig flera berusade personer och det är bråk på platsen. Polisen förverkar alkohol och en anmälan gällande misshandel upprättas. En man i 20-årsåldern misstänks ha misshandlat en kvinna i 20-årsåldern.

23:38 Misshandel, Umeå

Polis beordras till en adress på Ålidhem med anledning av misstänkt misshandel. En man i 65-årsåldern misstänks ha misshandlat en kvinna. Mannen omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) och en anmälan gällande misshandel upprättas.

00:07 Smitning från trafikolycka, Umeå

Polis beordras till Sävar där en a-traktor har kört in i ett hus och därefter avvikit från platsen. Fordonet som misstänks vara inblandat i olyckan anträffas och tas i beslag. Det är oklart vem som kört fordonet. Anmälan gällande vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka upprättas. Det finns inga uppgifter om personskador.

00:10 Rattfylleri, Storuman

Polis stoppar och kontrollerar en bilförare i Storuman tätort. Föraren, en man i 25-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och tas med för ytterligare provtagning och förhör. Bilnycklarna tas i beslag i syfte att förhindra brott. Föraren släpps och anmälan upprättas gällande misstänkt rattfylleri.