06 september 13:24, Räddningsinsats, Härryda

En båt har hittats drivande i Landvettersjön. En räddningssinsats inleds på platsen.

En båt med en elmotor som var i drift har hittats drivande i Landvettersjön, oklara omständigheter i övrigt. Fyndet har gjorts vid Långenäs. Räddningstjänsten finns på plats och polis har larmats till platsen. För närvarande går det inte att utesluta att någon kan ha fallit över bord.

Polisens helikopter kommer även att kallas till platsen. För närvarande finns ingen uppgift om någon saknad person. Räddningstjänsten leder ärendet för närvarande.

Ägaren till båten identifierad. Den tillhör ett företag i närheten. Båten har möjligen slitit sig men räddningstjänsten kommer att genomföra dyk för att säkerställa att ingen fallit överbord. Polisen återkallas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.