07 september 07:20, Sammanfattning natt, Södermanlands län

06.03 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två har gripits men i övrigt har ingen frihetsberövats.

00.08 samtal till polisen om pågående inbrott på ett industriområde på Värnvägen i Kjula utanför Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och började undersöka vad som hänt. Under denna undersökning anträffades en person inne i en bil som stod parkerad på platsen. Det var en man i 40-årsåldern som greps misstänkt för stöld. Från denna bil spårade en hundpatrull  och fick upp ett spår varefter ytterligare en man, i 25-årsåldern, kunde gripas. Han blev biten av polishunden i samband med att han greps. Efter gripandet fördes mannen till sjukhus för omplåstring och stelkrampsvaccinering. Polisen har hittat och tagit slangningsutrustning, slangar och dunkar med diesel i beslag.

Båda männen anhölls vid 04-tiden av åklagare, misstänkta för stöld av drivmedel.

01.31 polisen fick samtal om ljudet av glaskrossning på Västra storgatan i Nyköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig ha varit inbrott i en butikslokal på platsen. Vid undersökningen som följde verkar det som att parfumvaror har stulits. Det finns inledningsvis ingen misstänkt. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott.

05.14 en person ringde till polisen och anmälde att hen hade av misstag backat på och skadat ett tiotal brevlådor på Hagstugevägen i Stallarholmen. Föraren har lagt lappar med kontaktuppgifter i de skadade brevlådorna. Polisen misstänker ingen brott.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.