07 september 07:22, Sammanfattning natt, Jönköpings län

07.08 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men två personer har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstänkt drogpåverkan.

01.05 i samband med en rutinkontroll av en bilist i Gränna uppstod misstanke om att föraren, en man i 25-årsåldern kunde vara drogpåverkad. han fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

02.20 samtal till polisen om misstänkt inbrott i en lokal på Kyrkogatan i Vetlanda. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att det varit inbrott, varför en utredning om stöld genom inbrott påbörjades. Polisen har också genomfört en brottsplatsundersökning.

05.10 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på E4 Värnamo uppstod misstanke om att bilföraren, en man i 20-årsåldern, kunde vara drogpåverkad. han fick följas med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.