Uppdaterad 07 september 09:39: 06 september 09:16, Räddningsinsats, Sävsjö

Klockan 15.31 på lördagseftermiddagen larmades SOS med anledning av ett misstänkt drunkningstillbud. En privatperson hade uppmärksammat en upp och nervänd båt ute på sjön Frissjön. Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till platsen och en omfattande räddningsinsats inleddes.

En person, en man i 70-årsåldern, saknas efter en fisketur i sjön. Polisen söker efter mannen och hans anhöriga är underrättade. Mannen har anmälts försvunnen.

Under lördagseftermiddagen och kvällen arbetade personal från polis, räddningstjänst, ambulans i området vid sjön. Frivilliga personer deltog också i arbetet. Polisens helikopter deltog i sökinsaten liksom militära räddningsdykare. Polisens arbete på platsen avslutades vid midnatt.

Söndag:

09.00 Sökinsatsen har upptagits igen och polis är på plats med flera patruller. Helikopter kommer att ansluta vid 09.30. Polisen har lämnat in en begäran om hjälp från Försvarsmakten.

Uppdatering 14.30

Den man som saknas efter sin fisketur på sjön Frissjön har ännu inte återfunnits och sökinsatsen fortsätter i området. Bland annat söker hundpatruller på land och dykare finns på plats. Sökinsatsen kommer att fortsätta under eftermiddagen och kvällen.

Måndag:

Sjöpolisen från Västra Götaland är på väg till insatsen för att hjälpa till.