08 september 16:58, Rattfylleri, Årjäng

En person greps efter ett förföljande i och runt centrala Årjäng på tisdagkvällen.

En polispatrull uppmärksammade en bilist som misstänktes för grov olovlig körning och drograttfylleri. Föraren vägrade stanna på anmodan och ett förföljande uppstod. Efter omkring fem minuter körde föraren fast på en skogsväg och försökte fly till fots men infångades efter en kortare språngmarsch. Föraren, en man i 35-årsåldern greps och medtogs för kroppsbesiktning. Han misstänks nu för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt ej stannat på polismans tecken. Beslut togs även om TBL§7 vilket betyder att gärningsmannens fordon tas i beslag av staten. En av polisbilarna skrapades lätt vid ett stoppförsök. Ingen person skadades vid insatsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.