Uppdaterad 08 september 10:20: 06 september 09:16, Räddningsinsats, Sävsjö

Klockan 15.31 på lördagseftermiddagen larmades SOS med anledning av ett misstänkt drunkningstillbud. En privatperson hade uppmärksammat en upp och nervänd båt ute på sjön Frissjön. Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till platsen och en omfattande räddningsinsats inleddes.

En person, en man i 70-årsåldern, saknas efter en fisketur i sjön. Polisen söker efter mannen och hans anhöriga är underrättade. Mannen har anmälts försvunnen.

Under lördagseftermiddagen och kvällen arbetade personal från polis, räddningstjänst, ambulans i området vid sjön. Frivilliga personer deltog också i arbetet. Polisens helikopter deltog i sökinsaten liksom militära räddningsdykare. Polisens arbete på platsen avslutades vid midnatt.

Söndag:

09.00 Sökinsatsen har upptagits igen och polis är på plats med flera patruller. Helikopter kommer att ansluta vid 09.30. Polisen har lämnat in en begäran om hjälp från Försvarsmakten.

Uppdatering 14.30

Den man som saknas efter sin fisketur på sjön Frissjön har ännu inte återfunnits och sökinsatsen fortsätter i området. Bland annat söker hundpatruller på land och dykare finns på plats. Sökinsatsen kommer att fortsätta under eftermiddagen och kvällen.

Måndag:

Sjöpolisen från Västra Götaland är på plats med sin båt och har börjat söka av sjön. Drönare har också kallats in för att hjälpa till att söka av sjön.

Tisdag:

Sökandet efter den försvunna mannen fortsatte under måndagen utan resultat. Polisen har upprättat en anmälan om försvunnen person. Mycket tyder på att mannen har hamnat i vattnet och polisen befarar att han har drunknat. Sökandet inriktas nu på att söka efter en avliden person. Anhöriga är underrättade. Polisen kommer att söka i och runt Frissjön under veckan. I första hand är det polishund med särskild kompetens för att söka efter avlidna personer som fortsätter att söka men även sjöpolisen kommer att vara på plats delar av veckan.

Ärendet leds av lokalpolisområde Höglandet.