Uppdaterad 10 september 16:34: 10 september 15:26, Rån, Flen

Uppdaterad 10 september 16:34

Man rånade kvinna på bil. Gripen efter förföljande.

13:57 Polisen larmades till en villa i Flen. En man hade genom hot precis tvingat till sig nycklarna till kvinnans bil. Mannen lämnade platsen i aktuell bil.

Flera polisbilar slöt upp i sökandet efter bilen. Ägaren kunde med hjälp av GPS hjälpa polisen i sökandet med positionering. Polisen har följt efter aktuell bil norrut från Flen. Färden har gått på länsvägar och skogsvägar.

15:18 Polisen fick stopp på aktuell bil på länsväg 214 vid Risinge. Föraren greps och fördes till polisstationen där han kommer att förhöras. Misstankarna mot honom gäller rån och mordsförsök då han ska ha försökt att köra på en polisanställd under förföljandet.

16:20 Kvinnan som rånades har inte skadats fysiskt.

En polisanställd har förts till sjukhus med ambulans för vård. Den polisanställde skadades i samband med att man försökte stoppa den aktuella bil med spikmatta. Den gripne mannen misstänks för att ha kört på den polisanställda i låg hastighet. Denna händelse är anledningen till brottsrubriceringen försök till mord.

Den gripne mannen är i 25-årsåldern och är hemmahörande i Flen. Han har inte skadats. Han är tidigare dömd för bland annat grovt rattfylleri och olovlig körning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.