Uppdaterad 11 september 11:23: 11 september 07:39, Rån, Tranås

Uppdaterad 11 september 11:23

Ensam gärningsperson rånade butik vid Resecentrum i Tranås.

06:32 Polisen tog emot ett överfallslarm från Pressbyrån på Stationsplan i Tranås med anledning av ett rån. En ensam gärningsperson hade kommit in i butiken och utfört rånet genom att hota personalen med ett tillhygge. Gärningspersonen ska sedan ha lämnat butiken på en vinröd damcykel i riktning mot Nygatan.

07:30 Brottsplatsen är avspärrad. Polisen håller förhör med personal och vittnen på plats samtidigt som man söker efter gärningspersonen.  

08.55 Efter den inledande utredningen har polisen påbörjat en utredning om försök till rån. Polisen har också sökt på brottsplatsen med hund.

11.00 polisens insats är nu avbruten och verksamheten fortsätter nu med att utreda brottet, försök till rån. Det finns ännu ingen frihetsberövad i utredningen.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som rört sig i närheten av Resecentrum under morgonen. Alla iakttagelser av misstänkta personer eller en vinröd damcykel är av stort intresse för utredningen. Tipsa polisen på 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.