12 september 07:56, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

01.02 Polisen larmades till ett företag i Näsbyholm, Värnamo, där två personer hade tagit sig in på företagets område. De två personerna hade klättrat över ett stängsel. Patrull åkte till platsen och kunde lokalisera och gripa de två personerna. Den ena är en man i 50-årsåldern, den andra är en man i 55-årsåldern. Båda är misstänkta för försök till grov stöld.

02.24 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Storgatan i Nässjö med anledning av en bilbrand. Det var en fullt utvecklad brand och det fanns spridningsrisk till andra fordon. Polisen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand.

03.25 Polisen fick in samtal om att inringare skulle ha hört skottlossning i Österängen, Jönköping. Polis åkte till platsen och en hundpatrull fick upp spår som resulterade i att två personer kunde gripas. Polis påträffade ett vapen som togs i beslag. De gripna är två män som båda är i 20-årsåldern. Männen är misstänkta för grovt vapenbrott.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.