13 september 06:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

20.15 Göteborg, försök till mord

Larm om skottlossning på Sommarvädersgatan. Vittnen uppger att personer på en förbipasserande moped skjutit flera skott mot tre personer som satt på en parkbänk. Ingen av dem träffas dock. Därefter försvann man från platsen och en stor polisinsats inleddes. Efter en stund anträffas en moped som någon försökt att elda upp och i närheten grips en man i 25-årsåldern. Lite senare grips ytterligare en man i 25-årsåldern i området. Efter förhör anhölls de båda männen av åklagare misstänkta för försök till mord. 

00.53 Göteborg, grovt olaga hot alternativt grovt rån

Vid Eriksboskolan har tre okända gärningsmän maskerade med skidmasker kommit fram till en man i 25-årsåldern och hotat honom med en pistol. Bl a riktade de pistolen mot hans huvud. När männen sedan springer därifrån upptäcker han att hans halskedja är borta. Polisen har sökt i området med hund utan resultat. En anmälan om grovt olaga hot alternativt grovt rån har upprättats.

03.15 Göteborg, misshandel samt våld mot tjänsteman

En man i 25-årsåldern ringer polisen och uppger att han blivit knivskuren i ena benet vid hållplats Frihamnen av en man som sprungit mot Backaplan. Polis på plats kan konstatera en skada i låret på mannen. Mannen är inte speciellt samarbetsvillig och vill heller inte ha vård. Plötsligt skallar han en polisman i ansiktet. Polismannen får ont men klarar sig utan större skador. Mannen körs till sjukhus för kontroll av skadan och han misstänks för våld mot tjänsteman. En anmälan om misshandel alternativt grov misshandel har upprättats angående knivskadan på mannen. Ingen gripen för detta.