13 september 07:59, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

01.02 Polisen larmades om en misshandel i Strängnäs. En man, som är i 20-årsåldern, hade blivit utsatt för våld och åkte till sjukhus i en taxi för att uppsöka vård. En anmälan om grov misshandel har upprättats. Polisen har inga uppgifter om mannens eventuella skador. Det finns ingen misstänkt för brottet.

02.50 Polisen larmades om ett pågående inbrott i ett källarförråd i ett flerfamiljshus i området Vackerby, Gnesta. Flera grannar hade hört oväsen från källaren och när grannarna gick till förrådet såg de en obehörig man. Grannarna höll kvar mannen på platsen och väntade på att polisen anlände. Mannen, som är i 35-årsåldern, är misstänkt för försök till stöld, narkotikabrott eget bruk samt narkotikabrott innehav. Mannen fick följa med för tillnyktring.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.