15 september 07:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 45 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

22.03 Polisen larmades till en adress i området Stångebro, Linköping, då inringaren hade vaknat av att två personer var i färd med att bryta sig in i bilen inringaren sov i. Gärningspersonerna lämnade platsen i en bil. Senare lokaliserade polisen bilen gärningspersonerna hade åkt från platsen i. Den bilen var dumpad i närheten av Herrbeta. Med hjälp av hundpatrull kunde två män spåras upp och gripas. Männen, som båda är i 25-årsåldern, misstänks för försök till stöld.

22.46 Polisen larmades till en adress i området Marielund, Norrköping, med anledning av en skadad man. Mannen skulle ha blivit ytligt sårskadad med ett tillhygge. Detta ska ha skett utomhus. Brottsplatsen spärrades av. Mannen fördes till sjukhus med ambulans, polisen har i övrigt inga uppgifter om skadeläget. En anmälan om grov misshandel upprättades. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

23.06 Polisen larmades till en frisörsalong i området Skarphagen, Norrköping, med anledning av ett inbrott. Två misstänkta gärningspersoner skulle ha lämnat frisörsalongen. En ruta ska ha krossats. Polisen har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott, vad som har stulits är oklart.

23.56 Polisen skulle stoppa och kontrollera en personbil i centrala Norrköping, men personbilen försökte att köra från polisen och vägrade att stanna. Polisen följde efter personbilen. Efterföljandet sker i centrala delarna av Norrköping och når sitt slut på väg ut mot Klockaretorpet, Norrköping. Under färdens gång uppstår en del brottsmisstankar då den misstänkte kör i hög hastighet, mot rött ljus i skymd korsning och på gång- och cykelväg. Föraren lämnade förarsätet och satte sig i baksätet medan personbilen rullade, vilket gjorde att personbilen körde in i polisbilen och att personbilen stannade. När polisen konfronterade föraren gjorde föraren motstånd. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för grov olovlig körning, drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk, vårdslöshet i trafik, vållande till trafikolycka och våldsamt motstånd.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.