16 september 06:49, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 30 ärenden mellan klockan 22 och 06. Den händelse som sticker ut redovisas nedan:

23.07 Polisen larmades till ett härbärge i Nyköping med anledning av att en av de boende skulle ha ett vapenliknande föremål. Polis åkte till platsen. En man, som är i 30-årsåldern, greps misstänkt för grovt vapenbrott. I samband med detta väcktes brottsmisstankar mot ytterligare en man, även han är i 30-årsåldern. Mannen uppträdde våldsamt och är misstänkt för våld mot tjänsteman, grovt brott mot knivlagen, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott eget bruk. Mannen fick följa med för tillnyktring.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.