Uppdaterad 16 september 09:12: 16 september 00:19, Skottlossning, Norrköping

22.37 Polis tog emot flera samtal om en misstänkt skottlossning i området Klockaretorpet. Strax efteråt inkom uppgifter om att en skadad person sökt vård för en misstänkt skottskada. Flera polispatruller beordrades till området Klockaretorpet och till andra platser för att ta reda på vad som hänt.

Ett område i Klockaretorpet har spärrats av i väntan på att polisens tekniker ska utföra en brottsplatsundersökning. Polisen arbetar också med dörrknackning i området.

Uppdatering:

01.25 Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord. Avspärrningarna på platsen kommer att kvarstå tills dess att polisens tekniker arbetat klart på platsen. Polisen har inga uppgifter gällande skadeläget för den person som sökt vård.

Polisen är intresserad av tips och iakttagelser från platsen som kan sättas i samband med händelsen. Den som har tips eller annan information att lämna kan ringa 114 14.

UPPDATERING ONSDAG 16 SEPTEMBER

Klockan 12:00 idag kommer områdespolisen Benjamin Prom att befinna sig vid korsningen Moa Martinssons gata/ Mathilda Jungstedts gata för att möta media.

För media som inte kan närvara fysiskt går det att nå den tillförordnade lokalpolisområdeschefen Mattias Granqvist på telefon: 010-566 54 52.