29 september 07:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

06.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men två har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.32 en bilist som stannat på riksväg 56 i Kvicksund uppträdde på ett sätt som gjorde att att han blev misstänkt för drograttfylleri. Det var en man i 25-årsåldern som fick följa med polisen till en provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

02.33 när en polispatrull passerade korsningen Prinsgatan – Tegnérvägen började några personer som stått på platsen att springa. Polispatrullen stannade bilen och sprang ifatt en av dem för en kontroll. Det var en pojke i tonåren som visade tecken på drogpåverkan och han fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

05.30 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Nyängsvägen i Trosa. Det visade sig vara en bil som brann. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om skadegörelse genom brand.

Det finns inga andra brott eller andra händelser att rapportera om.