30 september 07:10, Sammanfattning natt, Södermanlands län

06.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men en har fått fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.21 i samband med en kontroll av en person i stadsdelen Råbergstorp i Eskilstuna uppstod misstanke om ringa narkotikabrott genom eget bruk, narkotikabrott genom innehav samt ringa vapenbrott. Det var en kvinna i 45-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör angående dessa brott. Misstanken om ringa vapenbrottet gäller innehav av ett elchockvapen.

02.53 SOS-larm till polisen om brand utomhus i Husby-Oppunda, Nyköping. Visade sig vara en bilbrand. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand och bilen bärgades från platsen eftersom den stod trafikfarligt.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.