Uppdaterad 04 oktober 09:30: 04 oktober 07:03, Sammanfattning natt, Östergötlands län

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 90-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Fyra personer har gripits misstänkt för brott (se nedan). Nio personer har omhändertagits på grund av berusning och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

00.30 Polis larmades med anledning av ett rån mot två personer i Tannefors, Linköping. Tre gärningsmän rånade de två på en mobiltelefon och kontanter. Flera polispatruller beordrades till platsen och andra platser för att söka efter de misstänkta. Snart kunde gärningsmännen, samtliga män i 20-årsåldern, identifieras och gripas misstänkta för rån. Samtliga anhölls senare under natten efter beslut av åklagare.

02.00 Polisen kontrollerade ett fordon i Norrköping. Vid kontrollen hittade polispatrullen ett vapenliknande föremål. En man, som anträffades i anslutning till fordonet, greps och fördes till polisstationen för vidare utredningsåtgärder. Mannen anhölls senare under natten misstänkt för grovt vapenbrott.

Under gårdagskvällen inträffade fyra inbrott i bostäder i Norrköpingsområdet. Samtliga anmäldes till polisen mellan klockan 19.13 och 00.01. Ett av inbrotten skedde på en adress i Enebymo, tre skedde i området Åby.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.