Uppdaterad 05 oktober 20:47: 05 oktober 19:47, Skottlossning, Göteborg

Polisen får via SOS in uppgifter om att det ska ha hörts skottlossning i området kring Köldgatan. Vittnesuppgifter talar om att man hör 5-7 skott i rad. Inledningsvis finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats.

Ett flertal polispatruller larmas till platsen. På väg till platsen framkommer ytterligare uppgifter, tre personer uppges ha blivit beskjutna vid Köldgatan. Två uppges vara skadade, en person uppges vara skadad i ett ben och en har fått en rispa vid ryggen, ej in i kroppen. Inledningsvis är det något oklart om beskjutningen varit utomhus eller inomhus. Troligen har det varit en beskjutning via en entrédörr/till fastigheten och in i lägenheten.

Platsen spärras av. Förundersökning inleds med rubricering försök till mord. Polisen inleder en insats på platsen tillsammans med flera ambulanser och läkarbil. Ingen uppges vara livshotande skadad. De två skadade kommer att köras till sjukhus för kontroll/undersökning.

I den lägenhet som blivit beskjuten befann sig tre vuxna och en pojke när beskjutningen ägde rum. Minst en maskerad person uppges ha setts lämna platsen. Tekniker kommer att undersöka platsen för brottet som nu är avspärrad.

Polisen inleder en sk särskild händelse kl 20.18. Ingen gripen för närvarande. Dörrknackning kommer att genomföras i närområdet. Förundersökning inledd med rubricering försök till mord.

Polisen önskar få in vittnesuppgifter kring händelsen, ring 114 14