Uppdaterad 06 oktober 08:11: 05 oktober 17:03, Mord/dråp, försök, Göteborg

Polisen får in uppgifter om att en person ska ha blivit knivskuren vid Hållplatsen Järntorget. Skadebild oklar. Troligen skador i bålen.

En ensam gärningsman uppges ha lämnat platsen, troligen på en spårvagn i riktning mot Linnéplatsen. Gärningsmannen kan även han möjligen ha någon typ av skada, oklar omfattning.  

Ambulans och polis larmas till platsen.

Kl 17.06: Polis på plats. Ett flertal polispatruller ingår i sökandet efter gärningsmannen. Även polishelikoptern kan bli aktuell. Den troliga brottsplatsen vid hållplats D. För närvarande har ingen gärningsman frihetsberövats. Händelsen ska enligt vittnen startat med någon typ av verbalt bråk på platsen.

Kl 17.23: Brottsrubriceringen ändras till försök till mord alternativt dråp. Den skadade avförs till Sahlgrenska sjukhuset. Han har minst en skada i bålen som troligen är ett knivhugg, tillståndet i övrigt inte känt. ID ännu inte fastställd då det gäller den skadade. I samband med eftersök av gärningsmannen så har viss kollektivtrafik stoppats av polisen. Ingen avspärrning av brottsplatsen för närvarande, allt för många personer har haft tillgång.

Tre personer hämtas till förhör från brottsplatsen. Anmälan upprättas och ett flertal personer hörs som vittnen.

Uppdatering 201006 kl.08:10 Två personer sitter nu anhållna i ärendet misstänkta för försök till mord.