Uppdaterad 07 oktober 12:53: 07 oktober 08:27, Trafikolycka, Nyköping

08.06 SOS-larm till polisen om trafikolycka på E4 norr om Nyköping i norrgående körriktning. Enligt SOS ska ett lastbilsekipage ha krockat med en personbil.

08.15 trafiken är helt avstängd.

08.18 polisen är framme på olycksplatsen.

08.45 ambulans lämnar nu platsen med en lastbilschaufför som förs till sjukhus. Trafiken släpps på i ett körfält i norrgående körriktning.

09.20 bärgare arbetar nu med lastbilen, det finns ingen prognos på när den kan vara bortförd. Polisen åker nu till sjukhuset för att kontrollera skadeläget och identiteten på lastbilschauffören.

09.35 det som hittills är utrett är att lastbilen har girat vänster och då krockat med en omkörande personbil. Därefter har lastbilen kört in i ett vägräcke på höger sida i körriktningen. Polisen misstänker initialt att lastbilschauffören kan ha drabbats av sjukdom. Både lastbilen och personbilen kommer att bärgas från platsen. Uppdatering kommer senare med ytterligare uppgifter.

12.45 lastbilschauffören, en man i 60-årsåldern, har avlidit på sjukhuset. Dödsorsaken är ännu inte fastställd, men en preliminär bedömning av polisen är att han kan ha drabbats av ett sjukdomsliknande tillstånd. En rättsmedicinsk obduktion kommer att genomföras för att om möjligt fastställa dödsorsaken.

Mannens anhöriga har underrättats.