Uppdaterad 07 oktober 21:54: 07 oktober 18:14, Rån, Linköping

Uppdaterad 07 oktober 21:54

Polisen utreder två rån som ska ha skett i Ullstämma och Ekholmen under eftermiddagen.

Polisen har under eftermiddagen jobbat med två rån i områdena Ullstämma och Ekholmen. Två unga personer ska ha blivit rånade vid två olika tillfällen. Det ena rånet inträffade cirka 15:20 i Ullstämma och det andra cirka 17:10 i Ekholmen.

Polisen har pratat med de drabbade personerna. Båda är unga män i nedre tonåren. Ingen har skadats allvarligt fysiskt. De har med våld blivit avtvingade pengar respektive mobiltelefon.

Gärningspersonerna beskrivs som unga personer i en större grupp där några har varit mer aktiva vid rånen än andra. Polisen har sökt med bland annat hundförare efter gärningspersonerna men tyvärr utan resultat.

Polisen har pratat med vittnen till händelsen men är mycket angelägen om att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna om rånen.

Två anmälningar om rån är upprättade. Med tanke på likheten i tillvägagångssättet och de närliggande brottsplatserna misstänker polisen att det kan röra sig om samma gärningspersoner.

18:35 Polisen kunde efter intensivt sökarbete gripa fem personer för inblandning i rånet. De gripna är unga personer och de har förts till polisstationen för förhör.

21:20 Initalt greps sex personer, inte fem. Under kvällen har ytterligare en person hämtats till förhör. Den personen greps på polisstationen och totalt är nu sju personer gripna misstänkta för inblandning i rånen. De gripna är mellan 14-20 år. Två av de gripna är tjejer. Den person som är 14 år förvaras inte i polisens arrest på grund av sin ålder utan bevakas på annan plats i polishuset.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.