08 oktober 06:00, Farligt föremål, misstänkt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr.

04.46 Mölndal, misstänkt farligt föremål

Personalen på Mölndals sjukhus ringer och uppger att en man kommit in till akuten med skador på händerna. Mannen i 50-årsåldern uppger att han plockat upp ett misstänkt farligt föremål utanför sin bostad i Gårdsten och tagit in den till sig. Inne i hans bostad har delar av föremålet exploderat och han får skador på händerna. Han ringer själv ambulans och han blir körd samt avsläpp vid akuten i Mölndal. Det farliga föremålet har han stoppat i en påse och tagit med sig till sjukhuset. Denna påse lägger han utanför akutingången. Han uppger att delar av föremålet inte har detonerat. Polisen spärrar av ett större område runt Mölndals sjukhus och även runt mannens bostad i Gårdsten. Nationella bombskyddet är på plats vid sjukhuset för att kontrollera föremålet. Polisen har påbörjat en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Göteborgsvägen är avspärrad mellan Cirkel K i Bifrost till Mölndals centrum och det är stor påverkan på trafiken i båda riktningarna.

Uppdatering 07.05

Avspärrningar i södergående riktning är nu hävda.

Uppdatering 07.35

Alla avspärrningar är nu hävda runt Mölndals sjukhus och på sjukhuset. Trafiken är nu påsläppt. NSB har säkrat föremålet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.