08 oktober 17:37, Rattfylleri, Svenljunga

En man och en kvinna i 30-årsåldern frihetsberövades tidigare under kvällen i samband med ett misstänkt rattfylleri.

En anmälare ringer om en man och en kvinna som står utanför anmälarens bostad och är i färd med att tömma en husvagn och lastar in saker i en bil. Anmälaren uppger samtidigt att hen har sett samma bil stå parkerad på en väg vid två gårdar tidigare under dagen. Husvagnen har också enligt uppgift stått på en annan plats sedan tidigare.

Bilen med paret lämnar platsen i hög fart och utan lysen. Bara några minuter senare får en patrull syn på bilen. Föraren stannar inte på polismans tecken och patrullen inleder ett förföljande. Föraren stannar slutligen och patrullen kontrollerar personerna i bilen. Kvinnan, som kört bilen, är anhållen i sin frånvaro och grips på platsen. Hon är nu även misstänkt för att inte ha stannat på polismans tecken, samt drograttfylla. Mannen är misstänkt för narkotikabrott eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.