10 oktober 08:00, Polisinsats/kommendering, Stockholm

Lördagen den 10 oktober hålls flera demonstrationer i Stockholm. Med anledning av detta kan det bli påverkan på trafiken.

Flera demonstrationer planeras på olika platser i centrala Stockholm under lördagen den 10 oktober. Trafiken kan påverkas, främst en gående demonstration som startar i Humlegården och avslutas på Norra bantorget.

Marschväg för den gående demonstrationen:

Humlegården (samling klockan 13, avmarsch klockan 13.30) – Norra Bantorget, via Kungsgatan. Senast avslut på Norra bantorget klockan 16.00.

Polisens roll är att se till att alla får uttrycka sina åsikter i enlighet med gällande lagar och skapa praktiska förutsättningar för demonstrationerna. Polisen ansvarar också för ordning och säkerhet vid arrangemangen och samt lagföring av eventuella brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.