10 oktober 08:31, Sammanfattning natt, Södermanlands län

07.05 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två personer har gripits för brott, fyra har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.03 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll uppstod misstanke om narkotikabrott mot en passagerare i bilen. En man i 25-årsåldern greps. Han förhördes och fick genomgå provtagning och därefter hävdes gripandet och han frigavs.

01.25 SOS-larm till polisen om brand vid Lundby Säteri Hållsta. En mindre byggnad som brunnit och det finns inledningsvis ingen misstanke om brott.

01.37 polisens uppmärksamhet påkallades av privatpersoner i Vingåker. Polisen fick uppgifter om att en person skulle ha försökt angripa några ungdomar med kniv. Polisen kunde gripa en man i 65-årsåldern som misstänkt för försök till grov misshandel och misshandel. Polisen har anmält gripandet till åklagare som beslutade att mannen ska höras efter tillnyktring. Detta är inte gjort när detta skrivs.

02.18 samtal till polisen om bråk på Järnvägsgatan i Strängnäs. DPolisen åkte till platsen och det visade sig vara två kvinnor i 20-25-årsåldern som haft en konflikt. Polisen påbörjade en utredning om misshandel och en kvinna i 20-årsåldern är misstänkt men inte frihetsberövad.

05.03 polisen träffade på två personer som verkade drogpåverkade på Gillbergavägen och de fick följa med för provtagning och förhör. Det var två män i 25-30-årsåldern som misstänks för ringa narkotikabrott.

Det finns inga andra brott eller händelkser att rapportera om.