12 oktober 17:58, Rattfylleri, Strängnäs

Bilist körde vårdslöst vid Åkers Styckebruk.

16:32 Polisens ledningscentral fick samtal från allmänheten om att en bilist körde vingligt och snabbt vid Åkers Styckebruk utanför Strängnäs. Dessutom ska föraren ha luktat alkohol och betett sig hotfullt när allmänheten försökt ingripa.

Polispatruller beordrades till området och när de närmade sig försökte den misstänkte köra i från patrull. Ett kortare förföljande inleddes innan personbilen hamnade i skogen. Räddningstjänst och ambulans kallades då till platsen. Föraren, en man i 35-årsåldern, har förts till sjukhus i ambulans. Han är i nuläget misstänkt för rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.