16 oktober 07:26, Sammanfattning natt, Östergötlands län

06.30 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, men två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan, se nedan.

01.01 i samband med en fordons- och förarkontroll i stadsdelen Ryd i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri på föraren, en man i 35-årsåldern. Han blev också misstänkt för ringa vapenbrott och fick följa med för provtagning och förhör. En passagerare i samma bil, också man i 35-årsåldern blev misstänkt för ringa narkotikabrott och ringa vapenbrott och fick också genomgå provtagning och förhör. Båda två hade burkar med pepparspray, därav ringa vapenbrott. Dessa togs i beslag.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.